Venster sluiten

Waarom bepalen we zo vaak voor anderen waar ze gelukkig van zullen worden?

Wat is dat toch met ons mens? Het weer altijd opnieuw in willen vullen voor de ander waar hij of zij gelukkig van wordt. We denken voor de ander, voelen voor de ander en willen ook nog wel aangeven of de emoties wel passen bij dat moment. Is in een normale, alledaagse situatie niet de persoon zelf, die het beste kan bepalen waar hij of zij gelukkig van wordt?

Tijdens numerologie consulten komen altijd één of meerdere momenten voor die ons inzicht geven en verduidelijken hoe we zijn en waarom we zo zijn. Zo is datgene wat we uitdragen en waar we niet blij van worden, meestal gebaseerd op angst. De cijfers in onze geboortedatum geven feilloos aan wat we meedragen op ons pad hier op aarde. Er bestaan gelukkig geen foute of slechte cijfers. Dat betekent dan ook dat elk mens eigenschappen met zich meedraagt die een positieve bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. We hebben veel verschillende type mensen nodig om in al het nodige hier op aarde te kunnen voorzien. Leiders, praters, uitvinders, zorgdragers, spirituele begeleiders, leraren, agrariërs, schilders……….. Een leider is niet meer of minder dan de zorgdrager. De uitvinder, als eenling, is niet meer of minder dan de mens die wil samenwerken. Elk mens is uniek en waardevol op die plek waarvoor hij of zij geschikt en bestemd is. 

“Ik kan niet bepalen waar jij gelukkig van wordt”. Een gevleugelde uitspraak die voor mij een hoog waarheidsgehalte bevat. Natuurlijk mogen we als mens anderen helpen om inzichten te verschaffen. Vooral als deze persoon nog jong of onervaren is. We mogen beschermend en alert optreden als we zien als iets dreigt te mislukken. Maar als deze persoon echt niet wil luisteren en zelf de ervaring aan den lijve wil ondervinden dan zou het mooi zijn, indien mogelijk natuurlijk, om ons tijdelijk terug te trekken. We blijven dan wel als toeschouwer aan de zijlijn staan. En als het dan misschien inderdaad mis gaat dan is aan ons de keus of we dit medemens willen opvangen en verder te helpen. En waak dan voor de bekende zin  “zie je nu wel, ik had het toch gezegd……..” Deze zin draagt niet bij tot een opbouwend contact. 

Numerologie geeft begrip, inzicht en bewustwording. Dit proces kan zeer waardevol zijn voor de persoon die daar naar op zoek is. Als iemand daar naar op zoek gaat, kan dat soms als lastig door de omgeving worden ervaren. Elke omgeving kan totaal verschillend reageren op het proces en effect van deze bewustwording. Als de omgeving zelf ziet dat het ten goede komt, ook voor henzelf, dan is er niet veel aan de hand. De persoon wordt aangemoedigd om verder te gaan in de ontwikkeling. Maar als de persoon een verandering laat zien waar de omgeving vervolgens zelf ook mee aan het werk moet dan is de reactie vaak minder enthousiast. De persoon wordt aangemaand om toch vooral niet verder te luisteren naar de innerlijke stem die zegt dat het anders moet. Wat leven toch ontzettend veel mensen een leven omdat ze niet echt durven te leven. Ze kunnen niet volledig zich zelf zijn, omdat er angst is voor de omgeving. Hoe gaat deze reageren, wat zullen ze wel niet gaan denken, wat gebeurt er met onze zekerheden……….. 

Er zijn mensen die al jaren, of misschien hun hele leven al, zichzelf niet durven of kunnen zijn. Mijn visie is dat als dat doel, zichzelf zijn, niet bereikt wordt dan zal deze mens nooit het volledige geluk ervaren. Elk mens heeft een doel en een passie. Maar wat kan een omgeving daarin belemmerend werken en wat laten we dat vaak gebeuren. Waarom? Omdat beide parijen vaak reageren uit “angst” en niet uit “liefde”. “Blijf nu maar wie je bent”. Waarom? Lekker handig, veilig en geen gezeur. Het ego spreekt in dit geval. “Je hebt het toch goed!”. “Voldoende financiële middelen, “veiligheid”, mensen om jou heen.”  “Wat wil je nu nog meer?” En wat willen we dan meer? Dat we gehoord worden, volledig ons zelf durven te zijn. Dat we ons leven leiden waarvoor we hier op aarde zijn. Wat echt goed voelt en waar we van binnen zo blij van worden. Dat we niet langer belemmerd worden door de omgeving die ons remt in datgene wat we willen uitdragen en waar we goed in zijn. Ieder mens heeft recht op een eigen leven en een eigen invulling daarvan. Vanzelfsprekend behoren we rekening te houden met de ander en niet doorslaan in datgene dat wat we graag willen. Maar als een passie is, het helpen van weerloze dieren is, en mijn omgeving belemmert mij daarin dan hebben we een keus. 

Het mooiste zou zijn als je samen met de omgeving in gesprek kunt gaan en samen kijkt hoe nu verder. Blijf communiceren en compromissen zoeken. Stap voor stap, zodat een ieder kan wennen aan die andere, maar waarschijnlijke gelukkiger situatie voor alle partijen. Iets samen doen uit liefde brengt zoveel meer dan iets doen uit angst. Een angst die kan ontstaan uit dominantie, wantrouwen of ongelijkheid. Wat is er mooier voor een omgeving om te zien en te ervaren dat de desbetreffende persoon gelukkig is en dat vervolgens ook uitstraalt. Krijgen wij daardoor uiteindelijk ook niet een veel gelukkiger gevoel?

Een negatief scenario is dat de omgeving op geen enkele manier wil meewerken of een bijdrage wil leveren aan jouw goede gevoel of idee om innerlijke gelukkiger te worden. Ze werkt juist tegen. Wat dan? Wordt het dan niet onmogelijk om in deze omgeving je geluk op te bouwen?  Het zal in ieder geval zwaar worden. De beste oplossing is dat de omgeving uiteindelijk zelf ook aan het werk gaat. Maar dat kan voor deze mensen zeer bedreigend zijn. 

Als alle moed bij elkaar geraapt is resten er maar twee mogelijkheden als de groep aangeeft dat ze geen begrip heeft. Onafhankelijk binnen jouw omgeving, als eenling, jouw proces in beweging zetten. Of op zoek gaan naar een andere omgeving. En dat vereist moed om dit proces te doorlopen. Daarbij zal regelmatig het “loslaten” in beeld komen. Iets wat voor de meeste mensen zo wie zo al een zware les is.  

“Leef je eigen leven.” Vier eenvoudige woorden met een grote lading. Er zijn mensen die het aandurven, er zijn mensen die geen keus (denken te) hebben, er zijn mensen die hun leven laten leven door anderen en het dus niet aandurven. Ga op zoek naar jouw eigen geluk en zet datgene in werking dat jou dichter bij het gevoel brengt dat zo goed voelt en zo echt bij jou hoort. Ik hoop dat je het zult vinden……………. 

"Wat jammer dat mensen geen problemen kunnen ruilen. Want iedereen weet hoe hij die van een ander moet oplossen."

Bewustwording, inzicht en begrip door middel van numerologie