Venster sluiten

Een klein cadeautje aan jezelf kan resulteren in een groot geschenk aan jouw omgeving.

Ontvangen, vanuit jezelf of door die ander. Wat zijn er veel mensen die dat moeilijk vinden. Wat geven we graag iets weg om de ander te plezieren. Zij blij, jij blij. Maar wat wordt het lastig als er geen omgeving meer is die door jou gepleast wil of kan worden. Weg is jouw goede gevoel. Of eigenlijk, weg is het goede gevoel door jouw omgeving gegeven. Wat mogen we hier van leren?

We leven in een tijd waarin het steeds belangrijker lijkt wat mensen van jou vinden. We willen zo graag gezien worden en al het mogelijke doen om ergens bij te horen. We zijn op zoek naar mensen die ons aardig vinden, waarderen en ons (schijnbaar) nodig hebben. We wringen ons in allerlei bochten om maar te voldoen aan het beeld wat een persoon of personen (groep) van ons hebben. Klaarstaan voor een ander? “Als ik die afspraak verzet, het gesprek wat inkort, morgenvroeg boodschappen doe in plaats van vandaag dan lukt het me net om nog snel even……………” Als dit herkenbaar is maar niet dagelijks voorkomt dan is er niet veel aan de hand. Als het herkenbaar is en dagelijks, zelfs meerdere malen per dag voorkomt, dan is er wel degelijk iets aan de hand.  We zijn dan drukker met de ander dan met ons zelf. Er is geen evenwicht meer. Ontvangen en geven is niet meer in balans. En bij alles wat (langdurig) uit balans raakt, zal uiteindelijk onszelf persoonlijk geraakt worden. We hebben te weinig tijd, we raken gestrest, we worden prikkelbaar en kunnen dat botvieren op onze directe omgeving. Onze omgeving begrijpt het even niet meer. Waar is die zelfverzekerde, vriendelijke, de altijd onder controle lijkende persoon? Er is boosheid en negativiteit voor terug gekomen. De omgeving zal hier een reactie op geven. Actie geeft reactie. En is dit wat we uiteindelijk willen?

We leven in een niet altijd even gemakkelijke tijd. Een tijd waarin het extra belangrijk is om met onze energie en tijd op een zorgvuldige manier om te gaan. Het is een tijd waarin vele dingen snel uit balans lijken te geraken. Werkloosheid, scheiding, financiële problemen en ziekte lijken wel dagelijks aan te kloppen en dragen bij aan de disbalans. Dat klopt. Maar laten we dat dan allemaal lijdzaam gebeuren of is er een weerwoord? Er is natuurlijk geen antwoord op alles wat ons overkomt. Het overkomt ons gewoon. We kunnen echter ieder voor zich, wel bepalen hoe onze reactie is. En naarmate we dichter bij onszelf staan, beter in onze energie zitten, positiviteit en kracht uitstralen zal het antwoord krachtiger en positiever zijn. En zoals we weten, actie geeft reactie.  Zelf positief gestemd zijn zal de omgeving positiever stemmen…………

Onszelf iets gunnen zoals we een ander iets gunnen. Houden van jezelf zoals je van een ander houdt. Het lijkt zo moeilijk maar het is zo eenvoudig. Zeker als we het effect van “houden van jezelf” persoonlijk hebben mogen ervaren. Je bent het eigenlijk verplicht naar jezelf toe om liever te zijn voor jezelf, zonder daar natuurlijk misbruik van te maken. Gun jezelf dat vrije moment, gun jezelf de rust, gun jezelf die hobby, gun jezelf echte vrienden. Naarmate je meer houdt van jezelf, de daarbij behorende keuzes durft te maken (waaronder “nee” zeggen) zul je ervaren dat er iets gaat veranderen. Er komt een positievere en krachtige energie vergezeld met innerlijke rust in jouw systeem. En deze verandering, deze transformatie, zal gevoeld worden door jouw directe en indirecte omgeving. Lief zijn voor jezelf is in de eerste instantie een "plicht" naar jezelf toe en vervolgens naar de omgeving. We willen niet egoïstisch zijn, dus………………gun jezelf wat meer.

Bewustwording, inzicht en begrip door middel van numerologie